maanantai 4. marraskuuta 2019

Estetunti Kermalla, uusi passihevonen ja muita kuulumisia

Onhan tuosta viime postauksesta vierähtänyt jo tovi, vaikka hieman lupailin kirjoitella ahkerammin. Nyt koulun puolesta yritän tänne kirjoittaa kerran viikkoon, mutta sanon jo heti kättelyssä, että se tulee tuskin tapahtumaan. :D Jospa edes kerran kuussa saisin tänne päiviteltyä jotain!

Kuten viime postauksesta huomaa, Hooli päästettiin vihreille laitumille pahan mahahaavan takia. Ruuna meni sen verran kipeäksi, ettei sitä haluttu pitää kivuissa. Mun ja Hoolin vika päivä meni ottaessa siitä kuvia, hengailtiin kentällä ja tallissa. Hooli sai olla kentällä vapaana ja täten se sai juosta, jos se halusi. Kivun merkkejä se näytti todella vähän.
Istuin kentällä ja Hooli siinä rapsutteli ja haisteli ja hengaili mun kanssa ja myöhemmin sitten ennen lähtöä istuin sen kanssa karsinassa. Ja voin sanoa, että kyllä siinä pieni itkukin pääsi.

Vaikka Hoolia ei enää ole, kyllä mä vielä Kuopiossa pääsen heppailemaan, sillä samalla tallilla asustelee Vili, jonka kanssa olen jo jonkin aikaa touhunnut. Vili tuli tallille vähän sen jälkeen, kun tutustuin Hooliin. Vili on siis suomenhevosruuna, vuonna 2005 syntynyt, eli 14 vuotias. Semmoinen perus suomenhevosruuna, ahne ruualle, koittaa päästä sieltä missä aita on matalin. Kuvia mulla ei Vilistä kauheasti ole, joten joudutte tyytymään nyt muutamaan puhelinkuvaan.

Vili ♥

Kuulumiset jatkuu heppalinjalla. Kesälomalla kävin ratsastamassa Ratsunaisessa vuokrauskurssilla ja siellä pääsin ratsastamaan Aidalla ja Kermalla. Lisäksi käytiin kaverini Miran kanssa jokunen viikko sitten hyppäämässä esterataharkassa Ratsunaisessa. Toiveena mulla oli Into, koska hyppäsin sillä viimeksi ehkä 4 vuotta sitten ja Mira toivoi Igoria. Kumpikaan ei valitettavasti ollut käytössä, joten minä päädyin Kermaan ja Mira Dumboon. Mullahan oli taukoa hyppäämisestä parisen vuotta, sillä olen täällä Hinkulassa päässyt vain menemään puomeja Veikolla ja Nöksällä. Miralla oli taas monta vuotta taukoa ratsastamisesta kokonaan.


Hooli ♥

Meitä kumpaakin jännitti todella kovasti, Miraa ehkä hitusen enemmän. Mua tais rueta jännittämään ehkä vasta hevosen selässä ja verkatessa. Mua myös hiukan pelotti hypätä kumppareilla, sillä mun kaikki ratsastustavarat oli jäänyt Hinkulaan.

Noh siinä sitten päästiin hyppäämään ja aloitettiin verkkahypyillä. Semmoinen pienen pieni ristikko, joka tulin ekana ravissa ja sitten laukassa. Ja voi että miten hyvältä se tuntuikaan! Siinä sitten ruettiin ottamaan lisää esteitä, Suvi kysyi miltä tuntuu ja mä vastasin, että hyvältä. Päästiin hyppäämään rataa. Radan alku jännitti, joten tulin sitä alussa ravissa. Heti eka radan este meni päin mönkää, joten otin sen samantien uudestaan. Sitten päästiin ok hyppy, jatkettiin kakkoselle. Tuli hiukan huono hyppy kakkos esteelle, joten jäin hypystä jälkeen. Noh ei se mitään, nostin sitten laukan kolmos esteelle ja jatkoin laukassa loppuun ja annoin Kermalle vain tilaa itse hypätä. Loppu rata onnistui hyvin! Otettiin se taas uudestaan ja alku oli kans hiukan hankala, kolmosesteelle tuli todella iso loikka, joten otin sitten voltin, siirsin raviin ja nostin uudelleen laukan ja jatkoin nelosesteeltä rataa. Ja taas loppurata meni hyvin! Huomautuksia tuli vain katseesta, kädestä (pehmeämpi, rento käsi) ja että pitää istua satulaan. Näistä mulla on videoita, yritän julkasita ne tännekkin jossain vaiheessa.

No jospa siirryttäisiin koulun kuulumisiin. Keväällä pääsin ratsastamaan paljon Pössellä. Kesä to jäi mulla välistä, joten sen suoritan ensikesänä. Keväällä kerkesin yhden päikänkin tekemään. Nyt tänä syksynä kävin maastossa Veikolla ja muuten sitten pääsin menemään Pössellä. Ei kyllä yhtään haitannut mennä Pössellä niin paljoa, koska tykkäsin siitä todella kovasti. Nyt valitettavasti Pössekin pääsi vihreille laitumille, joten saa nähdä kenestä tulee seuraava lemppariratsu.

Pösse ♥

Mulla oli Hottis passihevosena, mutta nyt lukukauden vaihtuessa passihepat meni uusiksi. Hottis pääsi ykkösluokkalaiselle. Mä oisin voinut ottaa sen, että sillä olisi ollut kaksi hoitajaa, mutta ajattelin sitten, että otan jonkun muun jolla ei ole hoitajaa. Apsu ehdotti Champpia, sillä on toinen hoitaja, joka ei ole joka viikko koululla. Vielä en ole sen paremmin päässyt tutustumaan Champpiin enkä hoitamaan sitä.

Hottis ♥

Nyt kuitenkin olen jonkin aikaa ollut kotona tietyistä syistä. Kävin pariviikkoa sitten toki tekemässä päikän, mutta siihen se sitten jäikin. Kovasti haluaisin päästä nyt oppisopimuksella jonnekkin tallille, jotta ei tartteisi rampata paria kertaa viikossa tuota Kiuruvesi-Kuopio väliä. Haluaisin todella kovasti olla kotona ja tehdä kotoa käsin tutulla tallilla hommia sillä se luontuu paremmin. Noh saa nähdä, toivotaan että seuraavassa postauksessa selviää olenko päässyt jo johonkin suuntaan koulun suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KUVIA EI SAA KOPIOIDA ILMAN LUPAA!

- Saat ylhäältä olevista sivuista lisää tietoa minusta ja karvakamuistani.
- Kuvaan Sonyn A330 kameralla.
- Kysy, jos jokin jäi epäselväksi!

Kiitos! :)